Kopping ; populær behandlingsmetode med gamle tradisjoner

Kopping ;  populær behandlingsmetode med gamle tradisjoner
13. september 2016 | Nyheter | Kommentarer er skrudd av for Kopping ; populær behandlingsmetode med gamle tradisjoner

Kopping ; populær behandlingsmetode med gamle tradisjoner

kopping næ

Kopping

Kopping er en gammel behandlingsmetode, mye brukt i Kina, men også faktisk brukt her i Norden for en tid tilbake. I det siste har kopping fått fornyet interesse- i OL i Rio kunne man se svømmere gå rundt med blåmerker på kroppen etter koppebehandling. Behandlingen har da blitt brukt for å stimulere muskulaturen og restituere.

Hvordan brukes kopping?

Vestby Akupunktur benytter gjerne to ulike typer av kopper- enten glass eller plastkopper. Koppene festes til huden ved undertrykk, og suger dermed opp vevet som er under.  I vår klinikk benyttes såkalt tørr kopping, der målet ikke er å suge ut blod ( våt kopping ).

kopping total med merete

Kopping benyttes ofte sammen med akupunktur etter at nålene har fått stå og virke en stund, eller det kan brukes som en egen behandlings-metode.

Vestby Akupunktur har 20års erfaring med kopping!

Stasjonær kopping / kopping- massasje

Kopping kan brukes som en massasjeform ved at man setter inn huden med olje og drar koppen over et område, eller man lar koppen sitte på et bestemt punkt ( triggerpunkt, akupunkturpunkt, senefeste etc )

Stimulerer og øker blodsirkulasjonen

Kopping er en flott måte å stimulere hud, underhud, bindevev og muskulatur på.

I motsetning til vanlig massasje suges huden ut i stedet for at man legger trykk innover. Kopping oppleves av mange som “godt- vondt”, alt etter hvor mye trykk som benyttes. Dette tilpasses den enkelte. Man får som regel et blåmerke der koppen har sittet, eller en liten blod-utredelse i overhuden der koppen har blitt beveget over ( kopping-massasje ) Det er slik det bør være etter en kopping, og er helt ufarlig! Merkene forsvinner etter noen dager.

 

 

Comments are closed.